Stekon’s innovatieve oplossing voor zandafscheiding

 

Inleiding:

Bij weegtoepassingen onder zware omstandigheden is nauwkeurigheid van groot belang. Stekon B.V. heeft WFR Oilfield Services een oplossing geleverd voor een nauwkeurig ATEX weegsysteem tijdens het scheidingsproces van zand uit een water-gas stroom. Dit betreft een off-shore toepassing voor een Sand Catcher die gebruikt wordt op een platform in de Noordzee.

 

Installatie Mastermounts & ATEX Load Cells

De Mastermount assemblies, uitgerust met ATEX-Load Cells, -junction box en -indicator worden gemonteerd op stalen profielen. Deze bieden in combinatie met de Mastermount assemblies de nodige stabiliteit en duurzaamheid om ervoor te zorgen dat het weegsysteem betrouwbaar blijft functioneren in de ruwe offshore omstandigheden.

 

Kalibratie en Nauwkeurigheid

Voordat het ATEX weegsysteem in gebruik wordt genomen, wordt het systeem gekalibreerd. Dit proces is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de weegresultaten accuraat zijn, wat essentieel is voor zowel de veiligheid als de operationele efficiëntie.

Om de load cells te kalibreren worden kalibratiemassa’s gebruikt.

 

Plaatsing Sand Catcher

De Sand Catcher vangt o.a. zand en grind en scheidt ze van het ruwe product, wat resulteert in een schonere en veiligere stroom die geschikt is voor verdere verwerking en transport.

Hierdoor wordt zowel de operationele efficiëntie als de betrouwbaarheid van de offshore-apparatuur verbeterd.

De plaatsing van de Sand Catcher op de Mastermount assembly is een belangrijke ontwikkeling in de offshore-industrie. Het weegsysteem met ATEX load cells biedt de mogelijkheid nauwkeuriger te wegen wat op zijn beurt zorgt voor een preciezere scheiding en verhoogde veiligheid.

Maatwerk

Deze succesvolle implementatie onderstreept de toewijding van Stekon B.V. aan het leveren van maatwerkoplossingen voor de meest uitdagende toepassingen. Als u op zoek bent naar aangepaste weegoplossingen die voldoen aan uw specifieke eisen, nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om uw behoeften te bespreken en oplossingen te bieden die de nauwkeurigheid, veiligheid en efficiëntie van uw processen verbeteren.