Druksensoren

Stekon B.V. is leverancier van Kulite druksensoren. Deze worden gebruikt in high-end toepassingen zoals de automotive, procesindustrie, windtunnel modellen, offshore en luchtvaart.

Speciale sensoren voor specialistische toepassingen.

Wereldwijd wordt Kulite Semiconductor Products Inc. erkend als de leidende naam in de druksensor technologie.
Het merk heeft meer dan 350 patenten en levert geavanceerde producten, waaronder transducers voor extreme en barre milieuomstandigheden in talloze sectoren en industrieën over de hele wereld.
Investeringen van Kulite in onderzoek en ontwikkeling hebben geleid tot nieuwe detectietechnologieën en verbetering van bestaande producten in de lucht- en ruimtevaartindustrie, de automobielsector, de militaire sector, marine en procesbesturing.

Geavanceerde Technologie Voor Optimale Prestaties

Het hart van de Kulite-drukomvormer is de piëzoresistieve siliciumsensor.
Deze is ontwikkeld van eenvoudige rekstrooksensor tot de diëlektrisch geïsoleerde, silicium-op-isolator (SOI) sensor die tegenwoordig wordt gebruikt.

Kulite heeft sindsdien de Leadless Sensor ontwikkeld, een SOI-sensor zonder gouden leads. De loodvrije sensor maakt het mogelijk de sensor te gebruiken in omgevingen met hoge trillingen, hoge versnellingen en hoge temperaturen.

Bekijk aanbod op pagina van Kulite

Toekomst druksensoren

Kulite werkt momenteel aan de ontwikkeling van nieuwe sensormaterialen voor de volgende generatie druksensoren, terwijl de SOI-druksensortechnologie verder wordt ontwikkeld voor nog hogere prestaties.

Het bedrijf uit New Jersey in de V.S. investeert veel in onderzoek en ontwikkeling en heeft 350 patenten.

Neem contact op