Stekon op weg naar energieneutraal

 

Stekon hecht waarde aan een beter milieu met een lagere CO2 uitstoot. Daarom heeft Stekon 300 zonnepanelen op het dak laten plaatsen.

 

 

 

 

 

 

Onze ambities zijn hoog en daarbij hoort ook een betere bescherming van het milieu. Daarom heeft Stekon 300 zonnepanelen op het dak laten plaatsen, met nog een optie op 100 stuks. Dit is afhankelijk van de energiebehoefte. Door het plaatsen van deze zonnepanelen daalt het energieverbruik.

Het doel is om deze zonnepanelen al na 8 jaar terug te verdienen. Zolang we kunnen salderen (tot 2023) zullen we dit blijven doen. De totale capaciteit van de zonnepanelen is 75.000 Wp. Dit is vergelijkbaar met het jaarlijkse energieverbruik van 25 huishoudens. Ondertussen zijn we zelf bezig met onderzoeken of we energie in waterstof kunnen opslaan. Het positieve hieraan is dat we dit kunnen uitbreiden, daarentegen is dit erg kostbaar.

Stekon is een modern bedrijf met technische producten, ons lab en onze servers gebruiken veel energie. Daarom is Stekon bezig om veel breder bij te dragen aan het verbeteren van het klimaat door oa. afvalscheiding en geen verspilling. Daarnaast is een gedeelte van ons wagenpark inmiddels hybride/geheel elektrisch. Doormiddel van onze gecombineerde airco/verwarming per ruimte proberen we in de winter onze kantoren zoveel mogelijk te verwarmen in plaats van gas. In de toekomst wil Stekon geheel gasvrij zijn.

Op deze manier draagt Stekon een steentje bij aan een beter milieu.