Ontdek de DAT 11 weegversterker: Een kleine alleskunner

 

Inleiding:

Het uitlezen van het gewicht en kalibreren van een load cell of weegsysteem speelt een belangrijke rol in werkomgevingen en -processen. De DAT 11 is leverbaar met verschillende communicatie mogelijkheden en biedt altijd een passende oplossing voor uw besturing met de optionele fieldbussen. Gecombineerd met hoge snelheid en nauwkeurigheid, geavanceerde technologie en een compact ontwerp maakt dit de DAT 11 tot een toonaangevend product in de wereld van de weegelektronica.

 

Snelheid en nauwkeurigheid:

De DAT 11 onderscheidt zich door zijn snelheid en nauwkeurigheid bij het verwerken van gewichtsgegevens. Dankzij een A/D-converter is hij in staat om gegevens snel te ontvangen, converteren en verzenden, waarmee tijd wordt bespaard en de efficiëntie van processen wordt verbeterd.

Met een inputgevoeligheid van 0,02 µV/count en een full scale non-linearity van minder dan 0,01% is de DAT 11 in staat met hoge precisie gewichtsmetingen uit te voeren.

 

Compact en aanpasbaar ontwerp:

Een van de meest opvallende kenmerken van de DAT 11 is zijn compacte ontwerp. Met een breedte van slechts 23 mm is er op elke DIN-rail wel ruimte beschikbaar.

 

Geavanceerde functies:

De DAT 11 is uitgerust met een breed scala aan functies die hem onderscheiden van traditionele weegelektronica. Met een meetbereik van -7.6 ÷ +7.6 mV/V en een interne resolutie van meer dan 16.000.000 punten biedt hij een hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.

Daarnaast is de DAT 11 in staat om kalibraties uit te voeren “op gewicht” of “op gevoeligheid” en is een 5-punts linearisatie van de gewichtskalibratie mogelijk.

 

Connectiviteit en compatibiliteit:

De basis uitvoering heeft een USB-C, RS232C en RS485 met ASCII of Modbus RTU aansluiting. Via de USB-C en Optimation software kunnen de kalibratie en parameter settings m.b.v. een pc in de weegversterker worden geprogrammeerd.

Optioneel kan er een analoge uitgang worden voorzien of in plaats van de RS485 kan de DAT 11 met een fieldbus worden geleverd; Ethernet Ethernet-IP, EtherCAT, Profibus DP, Profinet, CanOpen of Devicenet.

De DAT 11 voldoet aan alle relevante regelgeving, waaronder EN61000-6-2, EN61000-6-3, EN61326-1 en EN61010-1, wat zorgt voor een veilige en betrouwbare werking in diverse omgevingen.

 

Conclusie:

De DAT 11 is een compacte, snelle weegversterker leverbaar met verschillende communicatie modules en daardoor geschikt voor veel weegtoepassingen.

Met zijn snelheid, nauwkeurigheid en verscheidenheid heeft de DAT 11 zich bewezen als een waardevolle investering voor diverse toepassingen, variërend van productieprocessen tot laboratoria en logistieke toepassingen.