Maatwerk load cells met redundante meetkanalen

 

Stekon levert regelmatig maatwerk load cells voorzien van meerdere redundante meetkanalen die een hoger veiligheids- en betrouwbaarheidsniveau garanderen.

Load cells hebben meestal maar één meetkanaal. In de meeste gevallen is dit dan ook voldoende om aan de eisen te voldoen. Maar om de meetbetrouwbaarheid te verbeteren of om beter aan te sluiten bij de toepassing, kan het interessant of zelfs verplicht zijn om redundante meetkanalen te gebruiken.

 

Belang van redundante meetkanalen in load cells

Redundante meetkanalen in load cells kunnen helpen bij het waarborgen van betrouwbaarheid en veiligheid in diverse toepassingen. Het concept van redundantie verwijst naar het gebruik van meerdere meetkanalen die parallel werken om één specifieke parameter, zoals gewicht, te meten. In het geval van load cells betekent dit dat er meerdere onafhankelijke Wheatstone-bruggen worden gebruikt om nauwkeurige metingen te verkrijgen.

 

Wheatstone-bruggen in load cells

De Wheatstone-brug is een technisch element dat de basis vormt voor de werking van redundante meetkanalen in load cells. Deze brug bestaat uit vier weerstanden die zijn geplaatst in een configuratie die lijkt op een diamant of een vierkant. Wanneer een belasting wordt toegepast op de load cell, treden er veranderingen op in de weerstanden van de Wheatstone-brug, wat resulteert in een onbalans die elektrische signalen genereert.

Daar waar een standaard load cell gebruik maakt van een enkele Wheatstone-brug, maakt een redundante load cell gebruik van meerdere Wheatstone-bruggen, door deze parallel te schakelen worden verschillende meetkanalen gecreëerd. Dit verhoogt niet alleen de nauwkeurigheid van de metingen, maar biedt ook de mogelijkheid om afwijkingen of storingen in afzonderlijke meetkanalen te detecteren.

 

Betrouwbaarheid en veiligheid in diverse toepassingen

In omgevingen waar storingen of extreme omstandigheden kunnen optreden, bieden redundante meetkanalen een extra beschermingslaag. Mocht één van de meetkanalen uitvallen of onnauwkeurig worden, dan kan het systeem nog steeds betrouwbare gegevens leveren dankzij de parallelle werking van andere meetkanalen.

 

Stekon’s flexibiliteit in maatwerkoplossingen

Stekon onderscheidt zich door een unieke focus op het ontwerpen en leveren van maatwerk load cells die naadloos aansluiten op de individuele eisen en behoeften van eindgebruikers. Door deze benadering zijn wij in staat zijn om oplossingen te bieden die precies passen bij uw specifieke toepassingen.

Verbeter de betrouwbaarheid en veiligheid van uw toepassingen met onze flexibele oplossingen. Neem vandaag nog contact op voor maatwerk load cells met redundante meetkanalen!