Een sterk fundament voor nauwkeurig wegen: Thames Side load cell mounts

 

Inleiding:

Een degelijk ontworpen weegsysteem is van groot belang om betrouwbare meetresultaten te verkrijgen. Weegnauwkeurigheid begint bij de load cells, maar zelfs de beste load cells presteren ondermaats als de kracht niet goed wordt ingeleid door verkeerde montage. De Thames Side load cell mounts zijn ontworpen om de load cells juist te monteren en de kracht correct in te leiden, wat resulteert in een optimaal weegsysteem.

Succesvolle weegprojecten beginnen met een stabiele basis. Start uw weegsysteem met Thames Side load cell mounting assemblies, Levermounts of Mastermounts.

 

Werking van de load cell mounts

De Thames Side Mounting assembly/LeverMount/MasterMount zijn montagedelen die zijn bedoeld om de maximale nauwkeurigheid uit de load cells te halen. Het belangrijkste doel is om externe invloeden zoals torsie krachten te elimineren, waardoor de nauwkeurigheid van de metingen wordt verhoogd.

De werking van de Thames Side load cell mounts berust op het principe van “losse oplegging”. Wanneer een kracht op het montagedeel wordt uitgeoefend, wordt deze via een kogel, stift of drukkop op de load cell overgebracht. Hierdoor worden alleen verticale krachten overgebracht, zijdelingse en torsie krachten niet, wat resulteert in nauwkeurige metingen. De load cell mount is vervaardigd uit hoogwaardige materialen die de duurzaamheid en stabiliteit bevorderen, wat bijdraagt aan consistente prestaties.


        

 

Toepassingen:

Verschillende industrieën en situaties waar precisie en betrouwbaarheid van krachtmetingen cruciaal zijn, maken gebruik van de Load cell mounts. Enkele voorbeelden van toepassingsgebieden zijn:

  • Afval- en proceswater
  • Voedselverwerkende
  • Olie en Gas
  • Processing
  • Petrochemie

 

Installatie en onderhoud:

Om optimale prestaties van de load cell met de Thames Side mount te waarborgen, zijn de volgende installatie- en onderhoudsrichtlijnen van belang:

  • Zorg voor een vlakke ondergrond
  • Degelijke verankering
  • Gelijke hoogte
  • Gelijkmatig verdeling van de belasting per oplegpunt

Daarnaast is het van belang om het systeem te kalibreren en de nauwkeurigheid zo te waarborgen.

Houd de load cells en montagedelen schoon en vrij van vuil en stof.