Alles wat u moet weten over S-Type Load Cells: Toepassingen, werking en voordelen

 

Inleiding:

Load cells zijn essentiële sensoren voor het meten van gewicht (kg), maar ook van kracht (N). Ze worden veel gebruikt in verschillende industrieën en toepassingen. In dit artikel zullen we uitleggen wat een S-type load cell is, hoe deze werkt en welke voordelen de STTS-1 biedt in diverse situaties.

 

Beschrijving en werking:

Een S-type load cell zoals de STTS-1 heeft een S-vormig element. Deze vorm maakt het mogelijk om zowel trek- als drukkrachten te meten. Intern is de load cell verzwakt, hier zijn de rekstrookjes geplaatst. Door de uitgeoefende kracht zal het element op de verzwakking vervormen, zo de weerstand van de rekstrookjes veranderen en als gevolg daarvan een spanningsverschil geven.  De toegepaste kracht wordt zo omgezet in een elektrisch signaal, dit is een nauwkeurige manier van kracht meten.


 

Toepassingen:

Dankzij hun veelzijdigheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid worden de STTS-1 load cells gebruikt voor het meten van krachten in bijvoorbeeld hijs- en hefwerktuigen, test- en meetapparatuur, industriële weegsystemen en controletoepassingen.

 

Vergelijking met andere loadcellen:

S-type load cells hebben unieke eigenschappen die ze onderscheiden van andere veelgebruikte loadcellen, zoals balk- of schijftype. In vergelijking met deze types met dezelfde capaciteit hebben ze een kleinere foot print, wat in bepaalde toepassingen voordelig kan zijn. Het is belangrijk om de specifieke vereisten van uw toepassing te overwegen bij het kiezen tussen verschillende loadcellen.

 

Technische specificaties van de STTS-1: 

 

Meetbereik: De Sensor STTS-1 is verkrijgbaar met verschillende meetbereiken van 0-5 kg of zelfs van 0 – 20 t. Dit betekent dat de load cell krachten kan meten binnen dit bereik.

 

Nauwkeurigheid: De nauwkeurigheid van de Sensor STTS-1 is beter dan ±0,1% van de volledige schaal. Dit betekent dat de metingen van de load cell binnen 0,1% van de werkelijke waarde vallen.

 

Uitgangssignaal: De Sensor STTS-1 geeft een uitgangssignaal van 2 of 3 mV/V. De voedingsspanning is maximaal 15 V. Met een voedingsspanning van 5 V en uitgangssignaal 2 mV/V geeft de load cell bij volledige belasting 10 mV uit. Voor het voeden en uitlezen van de load cell heeft u een weegversterker nodig.

 

Temperatuurbereik: De Sensor STTS-1 is ontworpen om te werken binnen een temperatuurbereik van -20°C tot 60°C. Van -10 °C tot +50 °C is de load cell temperatuur gecompenseerd binnen dit bereik en voldoet deze aan de specificaties zoals vermeld op het datablad.

 

Materiaal: De Sensor STTS-1 wordt gemaakt van gelegeerd of roestvast staal, die zorgen voor duurzaamheid en weerstand tegen corrosie.

 

Beschermingsklasse: De Sensor STTS-1 heeft een beschermingsklasse van IP67, wat betekent dat deze beschermd is tegen stof en waterstralen, waardoor het geschikt is voor gebruik in veeleisende omgevingen. De RVS sensor is leverbaar in IP68.

 

Installatie & kalibratie:

 

Installatie: Gebruik geschikte bevestigingsmaterialen om de S-type load cell veilig te monteren. Zorg ervoor dat de load cell goed is uitgelijnd. De kracht dient door het hart van de 2 gaten met inwendig schroefdraad te gaan.

 

Kalibratieproces: De S-type load cell dient op een weegversterker te worden aangesloten en te worden gekalibreerd. Het kalibratie proces bestaat uit 2 stappen: een nulstelling uit en een span kalibratie. Voer een lineaire kalibratie uit door de load cell te belasten met bekende gewichten en de corresponderende uitgangssignalen te registreren. Pas indien nodig de kalibratiecurve aan.